انواع فر آشپزخانه: بررسی مزایا و معایب فر برقی و گازی
آشپزی در آشپزخانه های مدرن وابسته به ابزارها و وسایل متعددی شده است. در بین این ابزارها، فر آشپزخانه یکی از وسایلی است که گرچه بیشتر در منازل بزرگتر با آشپزخانه های گسترده تر یا آشپزخانه های رستوران ها به چشم می خورد، اما نمی توان اثر بارز آن روی تهیه غذا و خوراک را نادیده گرفت. در این مطلب در هومینا، به بررسی انواع فر آشپزخانه می پردازیم و مزایا و معایب مهمترین مدل های این محصولات را با هم بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
انواع فر آشپزخانه
فر آشپزخانه از آنچه که فکر می کنید قدیمی تر است. آثار باستانی در خاورمیانه، به خصوص بین النهرین و مصر باستان، از انواع اولیه سازه های آشپزی یافت شده است که یک فضای بسته ساخته شده از خشت با گرمایش از کف را نشان می دهند. این سازه ها بعدها بدل به نمونه های اولیه تنور شدند، اختراعی که راه خود را تا اقصی نقاط آسیا و اروپا باز کرد و چند هزار سال است که بخش جدایی ناپذیر آشپزی در نقاط مختلف جهان محسوب می شود.
اختراع فرم مدرن فرهای آشپزخانه را به قرن نوزدهم در انگلستان نسبت می دهند، جایی که مخترعی به نام جیمز شارپ اولین اجاق گاز فردار را در 1826 میلادی اختراع کرده و در 1836 آن را به تولید انبوه رساند. از این زمان تا 1880، کم کم فرهای گازی به بازار عرضه شدند که از شبکه گاز رسانی اروپا برای تأمین نیاز سوخت خود استفاده می کردند. حدود 70 سال بعد از این تاریخ، در 1946 مخترعی به نام پرسی اسپنسر اجاق مایکروویو را اختراع کرد که گام بعدی در پخت و پز محسوب می شد. مایکروویوها هم در نهایت راه را برای تولید اجاق ها و فرهای برقی باز کردند.
امروزه در بازار خارج از مایکروویو که کمتر به عنوان یک فر شناخته می شود، دو نوع اصلی گازی و برقی وجود دارد. فر گازی قدیمی تر است و سابقه آن که حداقل 70 سال بیشتر از رقیب برقی خودش است، باعث می شود تا مورد اعتماد اقشار مختلف جامعه باشد. این در حالی است که فر برقی مدرن تر، خوش ساخت تر و از نظر ظاهری جذاب تر است و بنابراین توجه بسیاری از نسل های جدیدتر را به خود جلب می کند. در ادامه مزایا و معایب هر کدام از این دو محصول را بیشتر بررسی می کنیم.

مزایا و معایب فر برقی
فر برقی برای تأمین گرما از المنت های گرمایشی استفاده می کند. با عبور جریان برق از داخل این المنت ها، آنها به تدریج گرم شده و گرما را در محیط داخل فر پخش می کنند. این روش باعث می شود که برخلاف روش فرهای گازی، کنترل روی دما و نحوه پخش آن در محیط به مراتب بهبود پیدا کند و در نتیجه مزایای زیر را برای فر خود تجربه خواهید کرد:
- دقت دمایی بالا که به خصوص برای پخت شیرینی و غذاهای حساس به دما اهمیت دارد
- گرمایش یکنواخت به لطف استفاده از المنت ها
- نصب آسان به خاطر استفاده از سیستم برق ساختمان
- ایمنی بیشتر به لطف نبود خطر نشت گاز در محیط
- ظاهر شیک و مدرن که ناشی از به کارگیری فناوری های جدید در تولید این فرها می باشد
با این وجود معایبی هم برای این محصولات وجود دارد که نباید دستکم گرفته شوند. مهمترین ایراد این تجهیزات مصرف برق بالای آنهاست که در مقام مقایسه برای فرهای گازی، هزینه بیشتری را روی دست شما می گذارند. همچنین، قیمت آنها هم نسبت به نمونه های مشابه گازی بیشتر است. اگر هم از نظر فنی بخواهید آنها را بررسی کنید، باید مدت زمان بیشتری قبل از استفاده از فر، اجازه بدهید تا المنت های آن گرم شوند. بنابراین امکان استفاده سریع و آسان از آن هم میسر نیست.
خوشبختانه در کشور عزیزمان ایران، ساخت انواع فر برقی توسط شرکت های تولیدکننده بزرگ مانند بیمکث، در انواع مختلف و با بهترین قیمت امکان پذیر شده است.
مزایا و معایب فر گازی
فر گازی حرارت خود را از طریق شعله ور کردن گاز تأمین می کند و می توان آن را قدیمی ترین سیستم تأمین گرمایش برای پخت و پز دانست که هنوز در آشپزخانه های مدرن استفاده می شود. تأمین حرارت با شعله ور کردن گاز شهری مزیت های متعددی را برای شما به ارمغان می آورد که مهمترین آنها تلف نشدن وقت است. با این حال، استفاده از این منبع سوختی می تواند ریسک هایی را هم به دنبال داشته باشد.
به صورت کلی، مهمترین مزایای فر گازی عبارتند از:
- سرعت بالای گرم شدن که زمان پخت و پز را هم کاهش می دهد
- مصرف انرژی به نسبت پایین در مقایسه با رقبا
- هزینه خرید پایین به لطف رایج بودن آنها در بازار تجهیزات آشپزخانه
- مناسب بودن برای پخت غذا در حجم بالا مانند آشپزخانه های رستورانی
با این حال همان طور که گفتیم استفاده از گاز شهری می تواند معایبی را هم به دنبال داشته باشد. عیب اصلی این اجاق ها دقت دمایی کمتر و گرمایش غیریکنواخت است، موضوعی که می تواند باعث سوختن یا نپختن غذاها شود یا ریسک این اتفاق را بالا ببرد. همچنین امنیت این دستگاه ها هم بی نقص نیست و احتمال نشتی گاز در آنها به خصوص بر اثر ضربه وجود دارد. برای تهیه انواع فر گازی از مطرح ترین برندهای ایران همانند داتیس می توان کمک گرفت چرا که پیشرو در صنعت ملزومات آشپزخانه با استفاده از مواد اولیه درجه یک می باشد.
مقایسه فر برقی و گازی
به صورت خلاصه، می توانیم فرهای برقی و گازی را مطابق جدول زیر با هم مقایسه کنیم.
| فر گازی | فر برقی | |
| سرعت گرم شدن فضای داخل فر | + | |
| دقت و کنترل حرارت تولیدی | + | |
| یکنواخت بودن حرارت تولیدی | + | |
| مصرف انرژی به صرفه | + | |
| قیمت پایین | + | |
| ایمنی در هنگام استفاده | + | |
| زیبایی ظاهری | + |
جمع بندی
امیدواریم مخاطبان عزیز با مطالعه این مطلب، توانسته باشند اطلاعات دقیق تری در خصوص انواع فر آشپزخانه و خصوصیات هر کدام از مدل های برقی و گازی بدست بیاورند. در صورتی که در استان قزوین زندگی می کنید و با مطالعه این مطلب به فکر تهیه این محصولات افتاده اید، خانه هومینا آماده است که خدمات خود را با بهترین قیمت و با کمترین دردسر در اختیار شما قرار دهد. تنها کافی است با همکاران ما تماس بگیرید تا شما را برای خریدی رضایت بخش، آسان و به صرفه راهنمایی کنند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید